Katseenkorjaus videolle nopeasti ja helposti

Luon ja kulutan itse paljon videosisältöä ja olen kokenut sen olevan yksi toimivimmista markkinoinnin keinoista. Yksi tyypillinen videosisällön tyyppi on puhuminen suoraan kameralle. Tämä toimii mm. ammattimaisuutta sisältävissä sisällöissä. Joillekin se on luontaista, mutta puhuminen kameralle vaatii silti opettelua. Joskus on kuitenkin tilanteita, että nauhoittamiseen tarvitsisi muistirunkoa, sisällysluetteloa tai joskus jopa suoraan luettavaa tekstiä.

Videosisällöntuotannossa katsekontakti on yksi keskeisimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa katsojan kokemukseen ja sisällön uskottavuuteen. Tähän on vuosikymmeniä käytetty mm. teleprompteria, mutta se voi olla laitteena aika tyyris investointi. Olen itse kokeillut hiljattain tekoälyä korjaamaan katsetta videoissa ja sen toimivuudesta pieni näyte alla.

Koin Veed.io:n videoeditorin tarjoaman katseenkorjausominaisuuden (eye correction) näppäräksi työkaluksi. Se kääntää katseesi automaattisesti suoraan kameraan, vaikka lukisit paperilta tai näytöltä kameran vierestä. Se toimii parhaiten, kun luettava teksti on lähellä kameraa: mitä kauemmas tekstin vie kamerasta – sitä huonommin se toimii. Kyseinen ominaisuus on todella näppärä mm. markkinoinnin ja videosisältöjen luomisessa. Veed.io:n selainpohjaisessa sovelluksessa on myös paljon muitakin käteviä ominaisuuksia, kuten automaattisten suomenkielisten tekstitysten luonti ja videon editointi muutenkin. Tekstityksetkin ovat tärkeitä some- ja opetusvideoissa, joita katsotaan nykyään paljolti ilman ääniä. Nämä kaikki ominaisuudet löytyvät sen Pro-versiosta.

Ohjeita videon luontiin

  • Aseta luettava teksti lähelle kameraa joko sivuun tai ylös
  • Yhdistä eri klippejä oikeasta ja korjatusta kuvasta
  • Lisää käsien liikkeitä luomaan videoon lisää aitoutta
  • Vältä katseen kiertelyä laajasti eri suuntiin klipeissä, joissa käytät katseen korjausta

Miten katseenkorjaus toimii?

Katseenkorjausominaisuus käyttää tekoälyteknologiaa, joka analysoi ja muokkaa silmien liikkeitä, jotta näyttäisi siltä, että katsot suoraan kameraan. Ominaisuuden avulla voit luoda puhua suoraan katsojille, mikä lisää videoidesi uskottavuutta.

Hyödyt lyhyesti:

  1. Parantaa hurjasti ammattitaidon kuvaa: Katsekontakti luo välittömän yhteyden katsojaan, mikä tekee videosta miellyttävämmän ja sitouttavamman katsoa.
  2. Lisää uskottavuutta: Kun katsot suoraan kameraan, katsojat kokevat viestisi henkilökohtaisempana ja luotettavampana. Tämä toimii erityisesti markkinointivideoissa ja opetusvideoissa, joissa luottamus on avainasemassa.
  3. Helpottaa monimutkaisten asioiden kanssa: Jos käsittelet monimutkaista tai uutta aihetta, voit käyttää muistiinpanoja siten, että katsojille tulee tunne, että osaat asian sisällön erityisen hyvin.
  4. Tehostaa videon luonnin sujuvuutta: Voit keskittyä enemmän sisällön laatuun ja vähemmän täydellisten suoritusten yrittämiseen.
  5. Monipuolinen käyttö: Katseenkorjausominaisuus on kelpo väline kaikissa sisällöntuottovideoissa – kuten opetusvideoissa, myyntiesityksissä tai sosiaalisen median sisältöpostauksissa

Videon katselija ei voi välttyä huomaamasta, jos kuvattava lukee tekstiä sivusta ilman katseen korjausta. Olen itse käyttänyt katseenkorjausta siten, että editoin videosta vain osin korjatuksi ja osin käytän luonnollista katsetta. Tämä onnistuu liittämällä alkuperäisen ja katsekorjatun (eye correction) videon klippejä toisiinsa.

Kesäkuun loppuun (30.6.2024) on muuten Veed.io:lla 20% tarjous vuosi- ja kuukausitilauksista koodilla: VEEDSUMMER24. Olen itse siirtynyt Veed:n käyttöön tietokone-editoitavien videoiden osalta ja kokenut sen erittäin intuitiiviseksi ja käteväksi käyttää.

ps. Veedin ilmaisversiolla pääset testaamaan näppärästi myös sen perustoimintoja.

* linkit affiliate-linkkejä eli linkkien kautta ostetuista tuotteista siivu tulee minulle.

Scroll to Top