Luo toimiva postaus Instagramiin

Oletko miettinyt, miksi jotkut Instagram-postaukset keräävät runsaasti tykkäyksiä ja jakokertoja, kun taas toiset jäävät huomiotta? Yleensä pohjalla ovat johdonmukaisuus ja säännöllisyys luoda kiinnostavaa sisältöä.

Instagramin (ja muidenkin sosiaalisten medioiden) toimintaidea perustuu siihen, että viettäisit mahdollisimman paljon aikaa kyseisessä kanavassa. Tästä syystä kanava jakelee, eli näyttää sisältöäsi muille, jos sisällöt kiinnostavat käyttäjää. Instagram päättelee kiinnostuneet siitä, kuinka kauan he viettävät julkaisujesi parissa aikaa ja kuinka he reagoivat eli tykkäävät, kommentoivat, jakavat ja tallentavat julkaisuitasi. Näitä kaikkia käyttäjän toimenpiteitä kutsutaan sitoutumiseksi.

Tässä kirjoituksessa opastan keinoja, jolla voit erottua eduksesi ja saavuttamaan lisää yleisön sitoutumista – vähitellen ja kasvavassa määrine kerta toisensa jälkeen. Tätä ohjetta ei ole tarkoitettu hopealuodiksi, kikkavitoseksi tai sen tarkoitus ei ole kertoa millainen julkaisu nousee viraaliksi. Tarkoituksena on kertoa, miten saat johdonmukaisesti parempia tuloksia. Ikävä kyllä tämäkin vaatii työtä.

Kenelle luot sisältöä?

Muista, että tavoittelemasi kohderyhmä koostuu asiakkaistasi ja tarkoituksesi on saada heitä kiinnostumaan sisällöstäsi. Tavoitteesi ei ole siis vakuuttaa kollegoitasi. Tee sisältöä, joka kiinnostaa asiakkaitasi. Tämä ei tarkoita aiheita, jotka kiinnostavat sinua. Oma arkesi saattaa vaikuttaa sinusta tylsältä tai toistuvalta, mutta monesti ne ovat asioita, jotka kiinnostavat yleisöäsi! Voit myös luoda postausaiheita siitä, mitä asiakkaasi tyypillisesti sinulta kysyvät. Luo sellaista sisältöä, johon haluamasi yleisö haluaa sitoutua, mistä he hyötyvät, mitkä aiheuttavat heille oikeita tunnereaktioita ja minkä parissa he haluavat viettää aikaansa.

Laadukas sisältö

Instagram on visuaalinen alusta, joten kannattaa lähtökohtaisesti käyttää laadukkaita kuvia, videoita tai infograafeja. Jos kuitenkin haluat käyttää vähemmän laadukasta materiaalia, varmista, että muu sisältö resonoi yleisöön (ks. kohta ’Tunteet’)

Ensivaikutelma

Herätä kiinnostus heti alussa, olipa kyseessä sitten videon alku tai teksti. Hyvä tapa on aloittaa koukuttavasti ja päättää keskustelua herättävään kysymykseen tai toimintakehotteeseen. Toimintakehotteella pyritään ohjaamaan henkilö profiilisi linkkiin, kuten verkkosivuillesi. Älä kuitenkaan tyrkytä liikaa tai yritä myydä jokaisella julkaisulla.

Tunteet

Tunteet saavat ihmiset sitoutumaan sisältöösi. Ne houkuttelevat katsomaan, lukemaan, kommentoimaan, tykkäämään ja jakamaan julkaisujasi. Tunne voi olla esimerkiksi ilo, aiheeseen samaistuminen, viha, innostus tai yllätys.

#Hashtagit eli aihetunnisteet

Valitse hashtageja, jota kohderyhmäsi todennäköisesti seuraavat. Hashtagit ovat #-merkillä alkavia aihetunnisteita. Itse käytän tiettyjä yleishashtageja kaikkiin yrityksen julkaisuihin ja lisään mukaan tarvittaessa yksittäisiä, postauksen aiheeseen liittyviä #hashtageja. Vältä kuitenkin merkityksettömiä täytehashtageja, koska niillä ei ole mitään arvoa. Hashtageja on mahdollista seurata ja sen avulla voi tavoittaa uusia, kyseiseisiä tunnisteita seuraavia ihmisiä.

Lisää sitoutumista eri keinoin

Kun julkaisusi on yleisöäsi hyödyttävä, se lisää siihen sitoutumista. Esimerkiksi erikoinen treeniliike tai herkulliselta näyttävä resepti lisää mahdollisuutta julkaisujen tallentamiselle. Tunnetilaan vaikuttavat julkaisut lisäävät kommentteja, tykkäämisiä ja jakoja. Myös oman itsesi tai työntekijöiden näyttäminen kuvissa lisää lähes aina sitoutumista, koska ihmiset haluavat nähdä henkilöt yrityksen tai tilin takana. Voit käyttää myös kommentointiin kannustavia kysymyksiä, kyselytoimintoja tai toimintakehotuksia (CTA, call to action) sitoutumisen lisäämiseksi. Vastaa ehdottomasti seuraajiesi kommentteihin, muutenkin kuin emojeilla. Tämä nostaa taatusti tilisi uudelle tasolle!

Ajoita postauksesi oikealle hetkelle

Julkaise 0-3 tuntia ennen seuraajiesi huippuaktiivisuuttaan ja vilkkaimpina päivinä. Täten saat postaukselle parhaan mahdollisen jakelun. Alkutuntien sitoutuminen vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka Instagram jakaa julkaisuasi yleisön nähtäväksi. Näet oman yleisösi aktiivisimmat paikallaoloajat Instagramin yritystilin analytiikkatyökaluista.

Sekä Instagramissa, että Metan Business Managerissa voit suunnitella ja ajastaa julkaisut etukäteen, jolloin parhaimpina julkaisuajankohtina ei tarvitse päivystää somessa.

Julkaise säännöllisesti

Pitämällä julkaisutahtisi tasaisena – olipa se sitten päivittäin, joka toinen päivä tai viikoittain – pidät yleisösi kiinnostuneena ja aktiivisena. He myös oppivat milloin he voivat odottaa sinulta uutta, kiinnostavaa sisältöä!

Aloita jo tänään ja näe, kuinka strategiasi tuottaa tulosta!

Scroll to Top